Nagelbeugel/ ingroeiende nagel

Ingroeiende nagels zijn nagels die in de nagelwal drukken, snijden of zelfs een ontsteking geven in de nagelwal. Een zeer pijnlijke aandoening.
slecht passend
Oorzaak

Trauma aan de nagel
Tijdens sporten is de nagel ingescheurd, of er is iets op de teen gevallen waardoor deze blauw wordt en er gedeeltelijk of geheel af valt. Bij het opnieuw aangroeien van de nagel kan deze gaan ingroeien.

Slecht passende schoenen:
Zijwaartse druk van te smalle schoenen dwingt de nagelwal over de nagel heen. Bovenwaartse druk door schoenen met te weinig ruimte in hoogte voor de tenen, duwt de nagel dieper in het nagelbed.

Verkeerd knippen
Als de nagel te kort of te schuin wordt geknipt geeft dat schijnbaar een verlichting vanwege drukvermindering. Maar meestal zijn dan de gevolgen erger dan de kwaal. Het zachte gedeelte van de teentop kan zich dan over de teennagel krullen, zodat het ingroeien weer opnieuw begint. Nagels hebben juist een beschermende werking voor de zachte teentoppen. Zij dienen altijd minimaal 1 millimeter uit te steken voorbij de teentop.

Afwijkende ronde nagelvorm ook wel tunnelnagels genoemd
Te ronde nagelstand die er voor zorgt dat de nagelranden in de huid gaan steken en vast kunnen gaan zitten. Door de nagels regelmatig goed te laten knippen en frezen bij de pedicure kunnen problemen verholpen en voorkomen worden.

Oplossing
Met nagelregulatie-technieken zoals een nagelbeugel of de nagel te begeleiden met gel kan de nagel recht uit groeien. Een nagelbeugel is een metalen of kunststof strip wat op de nagel geplakt wordt en verzegeld met gel. De nagelbeugel wil weer terug in zijn oorspronkelijke staat en door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de kunststof nagelbeugel bent u vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de trekkracht van de strip worden de zijkanten of één zijde van de nagel omhoog getrokken.

Onyclip

Neem voor meer informatie contact op en kom langs voor een gratis voetencheck waarin de mogelijkheden worden uitgelegd.
info@voetcompany.nl

Tunnelnagel Voetcompany